Skip to content

29.4.2024

Roadmap – mihin kehityksemme tämän vuoden aikana keskittyy?

Kirjoittaja: Minna Uutinen

Meiltä usein kysytään, mitä suunnitelmia Requesten roadmapilla on tälle vuodelle ja tässä blogissa kerromme asiasta hieman tarkemmin. Pääpainona kehityksessämme ovat edelleen Setup-työkalu pääkäyttäjälle, käyttöohjeistukset sekä portaalin uudistaminen. Lisäksi olemme aktiivisesti tutkineet erilaisten integraatioiden mahdollisuuksia, kuten PowerBi-integraation toteuttamista.

 

Siirtymä pois Java clientista: Tietoturvan ja nykyaikaisten työkalujen edistäminen

Requesten määrittelytyökaluna on alusta alkaen käytetty java client-työpöytäsovellusta. Olemme työskennelleet viime aikoina sen eteen, että voimme siirtyä pois tämän työpöytäsovelluksen käytöstä. Syitä luopumiseen on useita, mutta tärkeimpiä ovat tietoturva ja halu tarjota nykyaikaisia työkaluja asiakkaidemme käyttöön. Java client-työpöytäsovellus ei enää vastaa näitä tarpeita. Kaikki määrittelyt siirretään uuteen Setup-työkaluun.

Setup-työkaluun on siirretty jo mm. nämä osa-alueet:

  • yleiset asetukset, lisenssit sekä viestiasetukset
  • sähköpostipohjat sekä -toimitustiedot
  • käyttötapausten eli työjonojen asetukset, lomakkeiden ulkoasut
  • erityyppiset kentät ja pudotusvalikot
  • käyttäjäprofiilit ja käyttöoikeudet
  • portaalin eli asiakaspalveluliittymän asetukset
  • dashboard-asetukset
  • uutena tehty Setupin muutoshistoria

Tällä hetkellä Setup-työkaluun ollaan työstämässä muun muassa:

  • integraatiot
  • ohjeistukset

Requeste on erittäin muokattava järjestelmä, sen vuoksi kaikki asetukset eivät aina ole täysin yksinkertaisia. Olemme saaneet toiveita ohjeistuksien tarjoamisesta Setup-työkaluun. Olemmekin ottaneet tämän palautteen huomioon ja kirjoittaneet useita ohjeita määrittelyjen hallintaan Setupin avulla. Näitä oppaita on julkaistu Setup-työkalun etusivulla sekä määritysten kohdalla.

Alla esimerkkikuva etusivun tiedotteista ja oppaista.

Setup oppaat

 

Portaali ja integraatiot

Toinen keskeinen kehitysaiheemme on portaalin eli asiakaspalveluliittymän uudistaminen. Portaalin uudistuksessa tärkeimpinä teemoina olemme pitäneet parempaa itsepalvelua asiakkaille, viestittelyn selkeyttä ja portaalin muokattavuutta asiakaskohtaisesti. Monet asiakkaamme käyttävät portaalia tukipyyntöjen tekemiseen, lupa-asioihin ja muihin palvelupyyntöihin.

Portaalin käytöllä on lukuisia etuja asiakkaillemme. Ensinnäkin, se mahdollistaa nopean ja kätevän tavan ilmoittaa tukipyyntöjä tai tehdä erilaisia palvelupyyntöjä milloin tahansa, missä tahansa. Asiakkaamme voivat hyödyntää portaalin tarjoamaa itsepalvelumahdollisuutta ja luoda erilaisia tiedotteita ja ohjeistuksia loppukäyttäjille. Lisäksi, määrämuotoinen viestintä portaalin kautta ja asiakkaan tarpeen mukaan räätälöidyt lomakkeet takaavat sen, että asiakastuki pääsee nopeammin hoitamaan asiakkaan pyytämän tehtävän, kun jo tiketin ilmoitusvaiheessa loppukäyttäjä osaa ilmoittaa tarvittavat tiedot asian ratkaisemiseksi.

Uudistuvan portaalin muokattavuus asiakaskohtaisesti puolestaan mahdollistaa sen, että jokainen asiakas voi räätälöidä portaalin juuri omiin tarpeisiinsa sopivaksi, mikä lisää käyttömukavuutta ja tehokkuutta. Kaiken kaikkiaan asiakasportaalin käyttö tuo asiakkaillemme joustavuutta, nopeutta ja parempaa palvelua. Suunnitelmiemme mukaan, uudistuvasta portaalista tulee demoversiota tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Samalla kun java clientista luovutaan, etsimme raportoinnille uusia toteutusvaihtoehtoja. Yksi esimerkki tästä on integraatio Power BI-työkaluun, mikä on useilla asiakkaillamme ennestään käytössä jo tällä hetkellä. Integraation avulla on tarkoitus saada kätevästi tuotua dataa Requestesta suoraan Power BI-työkaluun tutkittavaksi ja raportoitavaksi.

 

Haluaisitko kuulla lisää Requestesta? Varaa juttutuokio asiantuntijoidemme kanssa vaikka samantien!

Varaa aika kalenterista

 


Lue seuraavaksi: